jedyne co mogę powiedzieć na temat ceeda crdi, to to że napotykałem parę razy na trasie te kijanki crdi i dynamiczniejszych kierowników. Wiadomo, że ich druzgotałem, ale jak na 1.6 i 115 ps pod maską wedlug mnie całkiem przyzwoicie się zbiera to auto, nawet zadziwiały mnie ich możliwości trochę. Po chipie można z tego wykrzesać 140 ps. Tylko tyle wiem na ten temat, bezpośredniej organoleptycznej styczności nie miałem.
Opinie o autach koreańskich
Zwiń
X
-
najbardziej podoba mi sie zapis w gwarancji ceeda ,iz dokonaja naprawy naszybszym mozliwym czasie (bez podania czy bedzie to 2tyg czy 2 miesiace) kolo opisuje sytuacje gdzie wywalilo mu napisy flamastrem na skorze czekal na fotel 1,5 miesiaca wkoncu wzieli i wymienili mu ze stojacego na salonie modelu..duzo ciekawych akcji.. ja ogolnie sie mocno posmialem.. na ocp az tak luzno chlopaki awari nie biorą.. :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trytonOj jest niskie sam byłem w szoku jak widziałem spalanie jakie było na kompie . Samochód jeżdził po mieście i miał 0.5 litra więcej niż ja na swoim AGR kuOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashWłaśnie o tym mówię, dlatego pytam o te 2 auta w celu tańszej alternatywy dla Szkody jakby mnie ekonomicznie przydusiło...
Sorry, ale tak Cie nie lubię buraku że nie mogłem sie powstrzymać
A dlaczego buraku??
Odpowiedź tu:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trytonktoś jak przeczyta np ten temat Nowiutka O2 FL - niedoróbki to będzie omijał szkodniki dużym łukiem a jak jeszcze poczyta o rozrządach w TSI, turbinach w tdi itd to dopiero na widok skody ogarnie go śmiechOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazik4x4Zamieszczone przez natashWłaśnie o tym mówię, dlatego pytam o te 2 auta w celu tańszej alternatywy dla Szkody jakby mnie ekonomicznie przydusiło...
Sorry, ale tak Cie nie lubię buraku że nie mogłem sie powstrzymać
A dlaczego buraku??
Odpowiedź tu:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=#864087
Ps. A tobie życzę, aby zyski w twojej firmie, były chociaż na takim poziomie, aby twoi pracownicy mogli sobie chociaż kupować KIA Ceed lub Hyundai i30. I pamiętaj, "Równowaga w przyrodzie musi być", przyjdzie czas, że przypomnisz sobie to zdanie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BiszczuAdamB, dokładnie - ja już wiem, że następne auto to też będzie skodaOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natash
Po raz kolejny pozdrawiam "inteligencję i elokwencję"
Ps. A tobie życzę, aby zyski w twojej firmie, były chociaż na takim poziomie, aby twoi pracownicy mogli sobie chociaż kupować KIA Ceed lub Hyundai i30. I pamiętaj, "Równowaga w przyrodzie musi być", przyjdzie czas, że przypomnisz sobie to zdanie...
Obraziłeś mnie po prostu nie mając powodu, tylko dlatego ze jestem pracodawcą a nie pracownikiem.
O zyski w mojej firmie się nie martw, wystarczy że ja po nocach nie spię. Pracownikom nie musisz życzyć wschodnich wynalazków bo raczej gustuja w VAGach+ jeden zatwardziały miłośnik subaru.
Równowaga w przyrodzie była, jest i będzie proroku z bożej łaski.
A w temacie dodam że zdecydowanie I30 z dwojga złego.
Komentarz
-
-
W mojej firmie są Ceedy 1.6 CRDI 90 km. Rozmawiałem z 2 użytkownikami, sam jechałem tylko raz na dystansie raptem kilku km. Auta mają przebieg rzędu 40-60 tys km i jak na razie nic się nie psuło. Podstawowa ich wada to to, że spalają w mieście od 8-9l co uważam za dużo jak na tę moc. W trasie ok. 6,5-7,5 l jadąc "normalnie". Wykończenie wnętrza przeciętne. ASO KIA tragiczne.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashMoże mieliście styczność z pojazdami KIA Ceed lub Hyundai i30, chodzi mi o diesle w silnikach 1,6.
Żona ma Kia Picanto z silnikiem 1.0 ...i jeśli nie zajechała sprzęgła w tym aucie ani nic się nie udało jej popsuć przez ponad 3 lata to śmiem twierdzić, że akurat ten model Kia robi porządnie :wink:PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Z tego co wyczytałem na forum Ceed'a to w silniku 1.6 CRDI 90KM i 115KM nie występuje dwumasa co obniża koszta ewentualnych napraw. Jedna uwaga jest taka, że dotyczy to aut przedliftowych. Reszta mojego doświadczenia z Ceed'em i I30 kończy się na tym, że Ceed'a 1.6 CRDI ma kolegi wujek i jak z nim rozmawiałem to był zadowolony z auta, a w I30 siedziałem w salonie
Komentarz
-
Komentarz